18 augusti 2012
15:00

Bergnäsets AIK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Bergnäsets AIK

Ohtana/Aapua förlorar seriefinalen hemma på Skolvallen mot Bergnäset med 1-3 (0-1)

Första halvlek inleds piggt från OAFF och redan i den andra minuten får Johannes Pekkari ett skottläge från straffpunkten men träffen blir för dålig och målisen kan rädda utan några problem. Första 10 minuterna är OAFF det spelförande laget dock utan att skapa fler chanser. BAIK har sedan en fin kvart där man rullar bollen fint inom laget och OA får mest jaga, men man skapar inga mållägen. Sista kvarten av första halvlek blir jämn där båda lagen spelar ett säkert försvarsspel. I den 41:a minuten tappar OAFF bollen på mittplan, BAIK gör en snabb kontraattack där bollen spelas till snabbe Johan Nyberg som från vänsterinner-position prickskjuter in bollen tätt intill Kottens vänstra stolpe. Vi går till paus med underläge 0-1 efter en spelmässigt jämn första runda.

Andra halvlek inleds med att BAIK skapar den första målchansen via ett skott från ca 10 meter - räddningen från Kotten är högklassig! I den 60:e minuten kommer BAIK i en snabb omställning där Johan Nyberg kommer fram på högerkanten och spelar in bollen - efter skott och retur från Kotten går bollen till Jakob Widmark som sätter in 0-2. Efter målet blir det alltmer OAFF som trycker på med mycket folk i anfallet. I den 65:e minuten får OAFF en frispark som Örjan skruvar in mot mål och Magnus Jatko nickar bollen - tyvärr i huvudet på en medspelare. I den 73:e minuten kommer den rättvisa reduceringen via en frispark från Magnus Jatko som Adam Zingmark enkelt kan nicka i nät till 1-2. Tio minuter senare är det Örjan som hittar Adam men nicken från några meter går utanför. OAFF fortsätter trycka på och i den 85:e minuten frispelas Johannes Pekkari som rullar in bollen till 2-2, tyvärr är ass.domarens flagga uppe för offside och målet döms bort. Videon visar att domslutet är felaktigt. Istället för kvittering kommer BAIK fram i ytterligare en kontring och Johan Nyberg punkterar matchen med att göra 1-3 fri med Kotten.

Sett över 90 minuter var OAFF värda minst en poäng då trycket under sista halvtimmen var massivt. Skillnaden var att BAIK hade en forward i Johan Nyberg som på egen hand avgjorde matchen. OAFF var inte lika lyckosamma som vanligt i dom fasta situationerna där flera bollar var för dåligt slagna. I ett hårt kämpande OAFF går plussen idag till Magnus Krekula, Örjan Pääjärvi, Pär Alapää och Adam Zingmark. I BAIK var Johan Nyberg det stora namnet anfallsmässigt, i försvaret var Soheil Khayatbashi den främste.

Domare Tony Setterbergs domarinsats var plågsam att beskåda - själva dömandet var hyfsat ok men lyssnadet på spelare, lagledning och inte minst publiken gjorde att Tony Setterberg kom att betraktas som en löjlig figur!